Fototävling med Kvastskaft 10 år!

I år är det exakt 10 år sedan Rollspelsföreningen Kvastskaft grundades, och det anser styrelsen att vi ska fira! Därför kommer det hållas en tävling med finfina priser!

Nedan finns en lista på saker som ska illustreras på ett fotografi. Vi vet att det är svårt att få till rörliga bilder med vanliga mugglarkameror så vi accepterar orörliga bilder till denna tävling. De är alla värda olika poäng, och det går ut på att samla så många som möjligt. Det går att vara med oavsett om man har en dyr kamera eller en mobiltelefon att ta bilderna med, eller om du är erfaren fotograf eller bara tar en bild då och då på din katt. Poängen är att ge alla en chans att få vara lite kreativa!

Vi kommer även att ha några extra priser som skulle kunna vara men inte helt säkert inkluderar “Bästa bild” eller “Mest kreativa bild” som Kvastskafts styrelse kommer att utse när tävlingen är avslutad.

Alla bidrag ska skickas in till rollspelsforeningen@kvastskaft.org. Namnge bilderna med ditt nick och vilket uppdrag den uppfyller, tex “foxears-4a.jpg”. Varje medlem får skicka in en bild per uppgift. När det bara står att du ska vara med i bilden kan du be en kompis/familjemedlem hjälpa dig ta bilden, men när det står “selfie” så ska du själv ha tagit bilden. Du behöver bara närvara i bild när det uttryckligen står så, men får självklart närvara även på bilder du inte behöver.

Du väljer själv hur du löser uppgiften till bilden du ska ta och vi uppmuntrar alla att tänka utanför den fyrkantiga lådan och vara sådär extra kreativa som vi vet att alla som är med i Kvastskaft kan vara!

Alla bilder kommer att publiceras på Kvastskafts twitter (@Kvastskaft).
(Om någon inte vill ha sin bild publicerad på twitter behöver det skrivas i mailet. Alla bilder kommer dock hamna i en google drive-mapp så alla kan beundra dem där.)

Tävlingen pågår från september till och med november. I början på varje månad kommer nya uppdrag att postas, men alla uppdrag kan skickas in tills tävlingen stänger. Sista dagen att skicka in är 30 november 24:00.

Uppgifter:

1 poäng
A: Slutresultatet av ett parti magiskt sällskapsspel.
B: Ta selfie med ditt flygande kvastskaft.

2 poäng
A: Visa det djur du helst skulle ha med dig till Hogwarts.
B: Visa din bästa trollbryggd som du själv har bryggt.

3 poäng
A: Ta en selfie med Piskande Pilträdet.
B: En bild på dig när du har på dig en osynlighetsmantel på ett ställe där du i annat fall inte får vara.

4 poäng
A: En bild på dig på din absoluta favoritlektion på Hogwarts.
B: Leta upp och fotografera en tidigare okänd magisk växt.

5 poäng
A: Leta upp och fotografera ett tidigare okänt magiskt djur.
B: Fotografera fem rätter till en festmåltid i Stora Salen.

6 poäng
A: Du ska vara utklädd till en av dina karaktärer och tydligt visa hens största intresse.
B: En bild där du spelar Quidditch. Det ska framgå vilken position som du har.

7 poäng
A: Du ska vara utklädd till Hogwartselev och det ska finnas ett tåg med dig på bilden och det ska framgå på något sätt att det är Plattform 9¾.
B: Förstärk en elevhemsstereotyp. Bilden måste tydligt visa elevhemmet.

8 poäng
A: Bilden ska visa anledningen till att du fick 10 poängs avdrag från ditt elevhem och du ska ha något på dig som visar vilket elevhem det är.
B: En selfie med din favoritkaraktär från någon av Harry Potter böckerna.

9 poäng
A: Du ska vara utklädd till ditt framtida yrke i magivärlden. Det ska synas tydligt på bilden vilket yrke du har utan att det står ord/bokstäver/siffror i bilden.
B: En bild på dig i din animagusform.

10 poäng
A: Bilden ska inkludera en flygande bil (1 extra pluspoäng om det faktiskt är den riktiga flygande bilen från filmerna), en trollstav, två hogwartsslipsar och en Durmstrangelev eller en Beauxbatonselev som nyss ätit en Bertie Botts Böna med ruttet ägg-smak.
B: Dokumentera en varulv som transformerar sig från människa till varg.

Extra bonus (klarar ni av denna så är ni sådär extra duktiga)
Bonus: Ta en bild med dig själv och alla medlemmar i Kvastskafts styrelse (värd 100 poäng!)